HANNAH ALDRIDGE – DREAM OF AMERICA

Artiest info
Website
facebook
Label: Icons Creating Evil Art / Distr.: NEWS

Hannah Aldridge is de country- en Americana-liedjes zingende dochter van de Amerikaanse singer-songwriter en producer Walt Aldridge, de componist van enkele countryhits voor o.a. Travis Tritt, Barbara Mandrell en Ronnie Milsap. Hannah groeide op in Muscle Shoals, Alabama waar haar vader als producer werkzaam was in de beroemde ‘FAME Studios’. Ze erfde er het talent om liedjes te schrijven van haar vader en ze debuteerde in 2014 met een eigen soloalbum “Razor Wire”.

In 2017 volgde dan een tweede album onder de titel “Gold Rush” en in 2020 een derde live in Londen opgenomen plaat “Live In Black And White”. Beide platen werden gelabeld als ‘dark country’-platen, een muziekstijl die de in Nashville, Tennessee wonende muzikante nu opnieuw gehanteerd heeft voor haar nieuwste album “Dream Of America” dat we hier wat nader onder de loep zullen nemen.

Voor deze amper 33 minuten durende plaat werden er negen songs ingeblikt met acht eigen composities van Hannah Aldridge en één heel speciale, trage en wat donkere coverversie van de door David Byrne geschreven ‘Talking Heads’-klassieker “Psycho Killer”, hier te horen op de derde audiovideo. De songs “Dorero” met John Bedggood op viool en altviool en het mysterieuze “Portrait Of The Artist As A Middle Aged Man” zijn de twee eerste tracks van het album “Dream Of America”. Ze werden reeds eerder als singles uitgebracht en we hebben ze voor u ter kennismaking dan ook maar aan deze recensie toegevoegd als eerste en tweede video.

De donkere en vaak wat somber klinkende ondertoon die Hannah Aldridge in haar liedjes insluit kunnen we in zowat elke track op dit nieuwe album terughoren. Het bezorgt haar een heel specifiek en herkenbaar eigen geluid, naast de dikwijls ingetogen en eenvoudige songteksten die ze zingt. De nummers op “Dream Of America” die dit volgens ons het best illustreren zijn “Beautiful Oblivion”, het samen met Ben Glover in duetvorm gebrachte wondermooie “The Fall” en de sterk gezongen albumafsluiter “The Great Divide”. Het zal wel aan ons liggen maar bij het luisteren naar die songs denken we meteen aan het beste werk van zangeres Carla Torgerson en haar band ‘The Walkabouts’.

Een speciale vermelding willen we weerhouden voor het absolute hoogtepunt van deze plaat, zijnde het schitterende “Unbeliever” met Tommy Detamore op pedal steel en haar vader Walt Aldridge op 12 stringgitaar en backing vocals. De andere muzikanten die aan de instrumentatie bij al deze songs hebben bijgedragen zijn Gustav Sjödin op basgitaar, Lachlan Bryan op toetsen en gitaren en Damian Cafarella op gitaren, drums, synthesizers en bij enkele tracks ook nog zorgend voor de verrijkende strijkersarrangementen. De groei die Hannah Aldridge over de laatste jaren heeft gerealiseerd wordt ongetwijfeld geïllustreerd door dit nieuwe album “Dream Of America”, volgens ons haar beste werk tot nu toe en derhalve zeer hoopgevend voor al wat in de toekomst nog komen zal van deze jongedame.

(valsam)